Babbel 1 met mama Cee

Dag mama Cee… ’t Is eens iets anders, zo’n virtueel woordje placeren tegen een toch wel behoorlijk aanwezig IRL iemand. Waarom ook niet? Ik weet wel dat het hebben van een (gemeenschappelijk) trouwboekje betekent dat je alles tegen elkaar mag en moet kunnen zeggen maar soms is virtueel gewoon makkelijker en sowieso minder vluchtig.

De laatste maanden waren niet altijd even makkelijk. Eerst was er de ‘we-willen-een-dolliebeebie-maar-weten-niet-of-het-lukt’ fase die af en toe voor stress zorgde. Toen kwam het plotse overlijden van je pepe en uiteindelijk kwam het ‘yes-het-is-gelukt-we-zijn-zwanger’ moment dat naadloos overging in de huidige ‘we-zijn-zwanger-en-we-voelen-het’ fase.

Weet je mama Cee, misschien moesten we de rollen maar gewoon eventjes omdraaien. Eén dagje en één nachtje maar. Dan zou ik weten hoe het voelt plots zin te hebben in cheesecake, zou ik weten hoe je zo’n ding quasi eenhaps naar binnen werkt, maar zou ik vooral kunnen snappen waarom je het ene moment de liefste en goedaardigste ter wereld bent om een aantal miliseconden later ineens een verschrikkelijk serpent te worden :).
Tegelijk zou jij eventjes de lichamelijke ongemakken kunnen inruilen voor een leefwereld bestaande uit ongelooflijk veel goesting naar het zoeken van coole bodiekes en blitse doopsuikers maar tegelijk ook van bezorgdheid, onzekerheid en ergens het gevoel dat alles buiten je om gebeurt.

Dat jij dolliebeebie’s biologische mama zou worden lag voor de hand. Jij bent immers het groen blaadje van ons 2 en degene met de niet afwijkende bloedsuiker- en cholesterolwaarden. Zoals Calimero zou zeggen ‘jij bent groot en ik is klein’ :)
Anyway, deze babbel alleen maar om te zeggen dat ik los van de hoop dat onze dolliebeebie de looks van Javier Bardem meekrijgt, ik ook blij en fier ben dat jij mama Cee wordt.

4 Comments
 • Erica

  januari 18, 2014 at 4:42 pm Beantwoorden

  Oh, ma zo lief! :-) xxx

 • Eva

  januari 18, 2014 at 5:09 pm Beantwoorden

  De looks van Javier Bardem zijn inderdaad een dikke plus… Maar dan hoop ik wel dat het een jongen wordt ;) ;)

 • Petra

  januari 18, 2014 at 7:28 pm Beantwoorden

  Yep Mama C is duidelijk zwanger zo herkenbaar..spontaan stel ik me de vraag of mijn man nu zo ook heeft afgezien met mij :-). Geduld lieverd het gaat over, het komt allemaal ok!! Het moment dat je dat kleintje in je armen hebt..ga je lachen en huilen tegelijkertijd. En een belangrijke regel…zie dat er genoeg cheesecake in huis is dan is alles gecoverd :-). Dikke beesjes XX

 • Mama Cee

  januari 26, 2014 at 10:36 pm Beantwoorden

  Heb deze post al een paar keer gelezen, kan alleen maar zeggen dat dit zo über-super lief is dat je dit hebt geschreven, dat ik er al een paar keer een traantje bij heb weggepinkt.

  Laat mij de komende 6 maanden maar het “zware” werk doen, daarna zullen we dit met veel plezier samen doen en ongetwijfeld een geweldige tijd beleven:)

  Love you.

Post a Comment