FI-BLOG

Babbel 19 met Loïc

Dag peer! Het zal je wellicht niet ontgaan zijn dat jij gezegend bent met een fantastische Grote Zus en Grote Broer. Als gevolg daarvan ben jij officieel het kakkernestje van ons gezin, en nog wel voor altijd. Word je daardoor extra verwend? Eigenlijk een beetje wel, maar dan vooral door de extra luxe die gepaard gaat met het hebben van een oudere zus en broer. 

Het is nu al heel duidelijk dat de band tussen jou en je Grote Zus heel hecht is. Hoewel de Grote Zus in kwestie zelf nog maar een madam van 10 is (die dagelijks laat weten nog NIET te puberen) doet ze dat verdorie goed met jou. Ze helpt je mee verzorgen, ze entertaint je en is gewoon een mega Grote Zus. 

Ook je Grote Broer, en daar gaat dit babbeltje ook wel een beetje over, is er eentje van het kaliber ‘Mega’. Toegegeven, hij pakt je niet altijd even subtiel aan en durft al eens doodleuk je tut uit je mond te trekken in een poging om eens met je in dialoog te gaan, terwijl hij eigenlijk alleen maar graag met je wil spelen.

Weet je Loïc, jouw broer is een speciale gast. Afgelopen donderdag hebben 2 straffe dokters ons uitgelegd wat hem precies zo speciaal maakt en waarom hij soms anders is dan andere Grote Broers. Niet simpel allemaal, en als we een paar kledingmaatjes verder zijn, doen we deze babbel nog wel eens over, maar ik vind het toch belangrijk dat ik je nu al één en ander vertel.

Soms is je broer niet de meest makkelijke man, wel integendeel. Soms maakt hij mama Cee en mij knetterder dan knetter. Soms wordt hij zomaar ineens razend kwaad, brult hij het huis bijeen en gooit hij vanalles in het rond. Soms vragen we hem iets en wil hij dat gewoon niet doen. Soms lacht hij ons doodleuk uit, zonder dat hij dat eigenlijk beseft. 

Maar! Soms, en eigenlijk best wel vaak, is hij gewoonweg de liefste Grote Broer ter wereld. Soms knuffelt hij je plat, kust hij als de beste en zegt hij heel overtuigd ‘ik zie je graag’. Soms transformeert hij in een Strijkparel-Artiest en maakt hij de mooiste kunstwerken. Soms waant hij zich Mario Bros en speelt hij de levels van het dak op z’n Nintendo. 

Weet je Loïc, en da’s eigenlijk het allerbelangrijkste… Wat hij ook doet, hij is gewoon altijd onze Superman. Jouw Grote Broer waar jij later sowieso naar zal opkijken, onze Grote Vent die we onvoorwaardelijk graag zien. 

3 Comments
 • Mel

  oktober 20, 2015 at 5:57 pm Beantwoorden

  hoe jij het altijd kan verwoorden… Kword er vaak stil van zus! Echt prachtig! Dikke kus!

 • daisy

  oktober 20, 2015 at 7:43 pm Beantwoorden

  Heel mooi gezegd, krijg er tranen van in men ogen. Hij is dan ook ons speciale ventje, onze Siebe, heeft een speciale plek in men hart

 • LaMama

  oktober 21, 2015 at 8:03 am Beantwoorden

  Dit is met heel veel lieve en mooie woorden exact de werkelijkheid, Mama Nono. Dit kan gewoon niemand beter dan jij. Heeeel clever xxx

Post a Comment