Eén twee drie

Ongetwijfeld DE zin van de afgelopen dagen. Zo bleek deze morgen bij ons Fertiliteitsdokter-bezoekje dat 2 echo’s niet volstaan om Mama Cee’s ‘eisprong’ te bepalen. No stress, donderdag terug voor een 3e maar wellicht laatste echo. In principe 2 dagen later Inseminatie Poging 1. Soit, so be it. Blijkbaar is dat niet ongewoon en moeten Mevrouw de Fertiliteitsdokter en mama Cee’s binnenkant mekaar nog wat leren kennen.

Echter heeft de 1-2-3 zin heeft sedert deze middag ook een andere betekenis gekregen. Zo zei Mevrouw de Fertiliteitsdokter heel leuk ‘ik ga je een Pregnyl spuitje meegeven dat je jezelf dan wellicht donderdag sub-cutaan mag toedienen’. ‘Euh ja madam, maar zo erg thuis zijn we niet in het toedienen van sub-cutane injecties’. Niet teveel tamtam rond maken zei ze nog, gewoon doen. Zo moeilijk schijnt dat allemaal niet te zijn. Ook daar soit, so be it, want dan is er gelukkig Tante R. die als verpleegster toch net iets meer ervaring heeft met die dinges.

Maar dan geen soit bij De Spuit op zich want deze middag had ik het lumineuze idee om grote vriend Google te vragen wat het effect van zo’n dosis Pregnyl is. Een betere innestelling van de eicel zo blijkt, dus safe. Een verhoogde kans op meerlingen zo blijkt ook. Iets minder safe dan toch. Toegegeven, deze middag kreeg ik een Zware Vapeur bij de gedachte dat we misschien niet 1, maar misschien ook 2 of zelfs 3 dolliebeebies zouden krijgen.
OK, dat wordt dus een kasteel bouwen, een bus kopen en 3 Maxi Cosi’s verslepen. Ik zie graag kindjes, ik zie graag beebies, maar zo 3 ineens is misschien toch wel een aanpassingetje… Nu ja, 30% verhoogde kans is de wereld niet. En is het zo, tja, dan worden we wellicht schatrijk door het overweldigende bedrag aan kindergeld dat zal binnenstromen…

5 Comments
 • San

  september 17, 2013 at 7:29 pm Beantwoorden

  Ahja, pregnyl ken ik ook nog ergens van…
  Je kan ook altijd beroep doen op het wit-gele kruis voor dat spuitje!
  x

 • nift

  september 18, 2013 at 8:47 am Beantwoorden

  Stof tot nadenken… Maar komt wel goed;-)

  Niet al te druk in maken, 30% is wel heel weinig kans he;-)

  Dikke zoen! X

 • moeke Daisy

  september 19, 2013 at 2:35 pm Beantwoorden

  oei oei, nen 2 of 3ling, mama nono, hoe ga je da fixen als je naar de onthaalmoeder komt?

  • Mama Nono

   Mama Nono

   september 19, 2013 at 2:46 pm Beantwoorden

   Awel Daisy, ik wist dat ge DIE vraag ging stellen :) Ik hoor u al lachen tot hier…

 • Caroline

  september 19, 2013 at 7:31 pm Beantwoorden

  Mag ik nu eens “Moeoehaaa !!!!” zeggen??? En dan kunnen er 3 leuke namen gekozen worden? …neee serieus, i make a wish for just one xx

Post a Comment